Hej!

Svenska: Vi har arbetat med förklarande texter och eleverna har fått börja skriva texter på sina datorer. Läsläxan ska in nästa onsdag den 14/12 och då ska man även ta med sig läsboken till skolan. Läxan ska lämnas in via Classroom och alla frågor finns även där.

No: Vi har fortsatt med rymden. Vi har läst och diskuterat vårt solsystem, hur dagar, år och årstider uppstår. Eleverna har även fått arbeta i ett arbetshäfte. I tisdags hade vi en rymdlektion på Universeum som var väldigt bra.

Matematik: Vi har fortsatt med geometri. Måndag den 19/12 ska vi ha diagnos på kapitlet. Då gäller det att man är klar till uppgift 94 + sant eller falskt. Denna information står även på Classroom. Eleverna ska inte göra s.79 i matematikboken.

Övrigt:

  • Tisdag den 13/12 är det Luciafirande på skolan. Den dagen är schemabrytande, vilket innebär att barnen går i skolan från 8.00-13.20 och inte har sina vanliga lektioner efter schemat. Vill man ha med sig en liten fika + dricka denna dag får man gärna det, inget godis eller något som innehåller nötter bara. Vi ska pyssla så ta gärna med en toarulle denna dag.
  • Det är ingen RUN onsdag den 14/12, utan barnen har vanlig lektion i klassrummet. RUN drar igång som vanligt på vårterminen igen.
  • Eleverna har fått pröva ett enklare programmeringsprogram i veckan när vi haft halvklass som de uppskattade och tyckte var väldigt roligt! 🙂
  • Julavslutningen är onsdag den 21 december. Då går eleverna halvdag bara. Återkommer senare med mer exakt information.

Ha en skön helg, hälsningar Caroline