Hej!

Svenska: Denna vecka har vi arbetat med blandade uppgifter på svenskan. B la skrivstil, skriva berättelser, göra klart sina vändikter. Utöver detta har vi börjat med ett nytt arbetsområde i svenskan, att skriva förklarande texter. Detta kommer vi arbeta med några veckor framöver. Eleverna har fått en ny läsbok ”Inbrott i skolan”. Läsläxan skall lämnas in på måndag den 14/11.

Matematik: Halva klassen har arbetat med vardagsmatematik, och vi har diskuterat varför matematik är bra att kunna i vardagen. Vi har gjort collage utifrån tidningsutklipp på detta. Nästa vecka kommer andra halvan att göra samma sak.Vi har också börjat med ett nytt kapitel, geometri. Matematikläxan skall lämnas in på måndag den 14/11. Nästa vecka får eleverna ingen ny ma-läxa då jag inte är på plats.

No: Denna vecka och nästa vecka är sista veckan för eleverna att arbeta med sina collage om vatten. Vecka 47 kommer eleverna att få redovisa sina collage muntligt inför klassen.

Övrigt:

Hela nästa vecka (v.46) kommer jag INTE att vara i klassen. Det närmar sig att barnen skall få sina datorer och jag kommer att arbeta med förberedelser inför detta hela nästa vecka. Eleverna kommer att ha en vikarie istället för mig. Däremot är jag fortfarande på skolan varje dag.

Nu fungerar äntligen Hjärntorget för oss lärare så vi har nu börjat sjukanmäla/bokföra frånvaro/ledighet på Hjärntorget. Är ert barn sjuk eller ledig så skriv numera in det på Hjärntorget istället för att ringa till vår telefon.

Den 29 november är det skolråd klockan 18.00-19.00. (Mer information till representanterna skall komma från rektorerna)

Tisdag den 22/11 (v.47) skall vi åka på utflykt. Vi skall till sjöfartsmuseet och få en guidad tur där. Vi äter som vanligt i bamba denna dag.

Ha en skön helg, hälsningar Caroline