Hej!

Svenska: I veckan har vi haft vårt första besök av journalisten Inger Duberg som arbetar med tidningen Made in Kärra. Eleverna fick skriva egna berättelser eller dikter med temat makt. Eleverna uppskattade detta och arbetade på riktigt bra. (Behöver ha in lappar från er vårdnadshavare som ännu inte lämnat om ert barn får vara med i tidningen eller ej). På måndagen efter lovet är det dags för lektion 2 med detta.

Matematik: Vi har avslutat arbetsområdet taluppfattning, addition och subtraktion med ett skriftligt prov. Efter lovet kommer vi att börja arbeta med kapitel 3 som handlar om geometri.

No: Eleverna har fortsatt att arbeta med sina collage om vatten.

Övrigt:

  • Vecka 45, 46 och 47 är det teori på RUN-lektionerna. Det innebär att barnen INTE behöver ha med sig idrottskläder tre veckor i rad på ONSDAGAR. De har vanlig idrott med Per i idrottshallen på tisdagar och torsdagar dessa veckor.
  • Från och med 1 december 2016 kommer år 4-6 och särskolan att få en ny rektor, Ulrika Skall Billborg.
  • Nästa vecka har eleverna höstlov.
  • Efter lovet kommer eleverna att börja ha muntliga redovisningar om böcker som de har läst ut. De skall alltså skriva en bokrecension efter en mall och sedan presentera sin bok för sina klasskamrater. Mallen finns att hitta här på hemsidan under fliken ”Skolarbete” sedan väljer du ”svenska”.
  • Barnen kommer att få tillbaka sina matematikprov imorgon (fredag). Jag vill att ni signerar provet hemma att ni har sett det och sedan lämnar tillbaka till mig efter lovet. Klassen har fått ett fantastiskt bra resultat på detta prov, riktigt roligt!

Ha en skön helg och ett härligt lov!

Hälsningar Caroline