Hej.

Svenska: Eleverna har arbetat med att bedöma texter de själva skrivit för att få större koll på sitt eget lärande och utifrån det se vad som kan göras ännu bättre till nästa gång. Eleverna har även arbetat både enskilt och i grupp där de fått skriva ner olika typer av listor och stödord till berättelser. Vissa elever hade glömt bort att det var muntlig redovisning denna vecka. De eleverna får göra sin redovisning nästa vecka på måndag respektive torsdag (5 saker man är bra på). Jag har även pratat med klassen om vikten av att göra läxor i tid, då det finns ett syfte med läxorna de får.

Matematik: Eleverna har arbetat på riktigt bra i matten denna vecka. Tills på måndag måste alla elever vara på minst uppgift 68. Matematikläxan skall lämnas in måndag den 17/10. Onsdag den 26/10 kommer eleverna att ha prov på kapitel 1+2. De kommer att få tid här i skolan till att repetera vissa uppgifter samt att vecka 43 när provet är så är matteläxan att plugga inför provet.

No: Vi har börjat arbeta i smågrupper där eleverna skall få göra egna collage om vatten. Dessa collage skall sedan redovisas muntligt. De har även fått en no-läxa som skall lämnas in nästa onsdag den 19/10.

Övrigt:

På torsdag den 20/10 har eleverna simtest på idrottslektionen. Då gäller det att man har med sig simkläder och ombyte.

Specialpedagog Ellinor kommer att starta upp ett EQ arbete med alla 4.or. Det innebär att hon har halva klassen varannan vecka på måndagar och diskuterar känslor, tankar, det sociala mm med eleverna. Detta börjar v. 42 för 4c.

Några elever behöver komplettera svenskaprovet, kompletteringen skall lämnas in till mig senast på fredag den 14/10.

Vi kommer att påbörja skrivprojektet till tidningen ”Made in Kärra” vecka 43. Då kommer det en person utifrån som håller i totalt 5 lektioner med eleverna under terminen. Ni fick hem en blankett att fylla i angående detta, lämna in den så snabbt som möjligt.

 

Ha en fin helg, hälsningar Caroline