Hej!

Svenska: Eleverna har arbetat mycket med läsförståelse, och vi har även diskuterat olika texter och deras budskap. Nästa vecka skall eleverna ha en muntlig redovisning i halvklass, träslöjdsgruppen skall redovisa på måndag den 10/10 och syslöjdsgruppen på torsdag den 13/10. De skall berätta om 5 saker de är bra på. Sen skall sista läsläxan lämnas in på måndag den 10/10. Då skall även boken tillbaka till skolan. De får nu en paus i någon vecka med läsläxor innan vi börjar med en ny.

Matematik: Vi har fortsatt att arbeta med subtraktion och addition. Eleverna börjar bli allt mer säkrare hur de skall räkna algoritmer och hur de skall räkna ut tal där man behöver växla i subtraktionsalgoritmer. Läxan skall lämnas in på måndag den 10/10.

No: Vi kommer att avsluta arbetsområdet vatten genom att göra collage i smågrupper. Detta kommer vi arbeta med några veckor.

Övrigt:

 

Lära känna samtalen drar igång nästa vecka, glöm inte att boka in tid om ni inte redan gjort det. Per kommer så småningom skicka ut tider till de han är mentor för. Länken för de som skall ha samtal med mig är: http://doodle.com/poll/b89v3upahhpfzxwg

Ha en skön helg, hälsningar Caroline