Hej.

Svenska: Eleverna har arbetat med verb och personliga pronomen. Vi har övat på att skriva om texter till preteritum genom att ändra tempus på verben. Utöver detta har vi även haft läsförståelse samt värderingsövningar i halvklass. Eleverna har fått i läxa att ha en muntlig presentation i halvklass (1-2 minuter). De har fått en del av lektionen att öva/skriva ner sin presentation och läxan är att den skall vara klar till nästa vecka. Träslöjdsgruppen redovisar på måndag den 12/9 och syslöjdsgruppen på torsdag den 15/9.

Eleverna kommer att få ut sin läsläxa på måndag den 12/9 och de skall svara på tillhörande frågor och lämna in senast måndag den 19/9.

No: Vi har fortsatt att arbeta och diskutera olika material samt ritat kretslopp för atomer och molekyler. Nästa vecka kommer vi börja arbeta med vatten. Eleverna kommer få en läxa (experiment) som skall lämnas in måndag den 19/9.

Matematik: Vi har fortsatt arbeta med taluppfattning. Nästa onsdag den 14/9 kommer eleverna ha diagnos på detta kapitel. Diagnosen är inget man behöver träna/plugga på, utan det är mer en avstämning för att se vad eleverna har förstått. Men givetvis får man träna/plugga extra hemma om man vill.

Övrigt:

Det är vissa elever som kommer in för sent till lektionerna. Vi har diskuterat att man stör övriga elever genom att droppa in sent. Vi lärare kommer att bokföra förseningar och när man har 40 minuter totalt kommer man att få uppgifter att arbeta med på kunskapsverkstan, då är den inte frivillig.

Tyvärr har det inte tillsatts någon träslöjdslärare och vi har fått information att slöjden skulle börja denna vecka. Imorgon (fredag) kommer hela klassen få träffa syslöjdsläraren som kommer ge eleverna lite information i klassrummet. Uppdaterar er om vi får veta något mer ang slöjden. Har ni mer frågor/funderingar kring det får ni kontakta rektorn, Camilla.

Nästa fredag den 16/9 är det Skoljoggen på eftermiddagen. Eleverna slutar 13.20 denna dag. Bifogar även ett informationsbrev kring springslanten som är ett samarbete med skoljoggen.

Jag har kollat upp när 5.orna och 6.orna har sin kunskapsverkstá. Och den ända tiden som fungerar för 4C är klockan 13.20-14.00 hos 5:orna på måndagar, om de inte vill gå på 4.ornas som är klockan 14.45 samma dag. De andra tiderna som 5.orna och 6.orna har lagt ut ligger samtidigt som eleverna (4C) har sina ordinarie lektioner.

Jag är bortrest på torsdag och fredag nästa vecka (15-16/9) så då kan ni inte nå mig, utan får höra av er till mina kollegor om ni undrar något.

Ha en skön helg, hälsningar Caroline