Hej.

Ännu en vecka har gått och eleverna har kämpat på bra. Överlag har vi bra arbetsro i klassrummet, men det är vissa elever som är lite för pratiga ibland. Jag har pratat med de elever som det gäller och fortsätter man att störa/prata mycket på lektionerna kommer jag att höra av mig till de elevernas föräldrar som det gäller. Men i det stora hela är det väldigt bra på lektionerna och det har även övriga lärare som haft lektioner i klassen berättat för mig.

Svenska: Vi har fortsatt att arbeta med återberättande texter. Utöver detta har vi även arbetat med läsförståelse och diskuterat texter som jag har läst. Eleverna kommer så småningom att få läsläxa, har beställt böcker som är påväg. Givetvis meddelar jag er när vi börjar med läsläxan.

Matematik: Vi har fortsatt att arbeta med taluppfattning. Eleverna har även fått arbeta i grupper där de skulle skriva ner matteord/begrepp från A-Ö. Klassen har med utgångspunkt av orden fått göra ett eget mattealfabet som vi har satt upp i klassrummet. De fick en matteläxa utdelad i måndags som skall lämnas in senast måndag den 5/9.

No: Eleverna har fått rita egna atomer och molekyler. Förutom detta har vi även diskuterat olika material som finns i vår vardag och jämfört hur det var förr jämfört med idag.

 

Övrigt:

På bildlektionen har vi gjort Picassobilder.

Kunskapsverkstan börjar på måndag den 5/9.

Nästa vecka (v.36) börjar RUN. Då behöver eleverna ha med sig idrottskläder.

Det är föräldramöte tisdag den 6/9 klockan 17.30-18.30. Vi kommer att vara i bambasalen.

Vill eleverna ha med en liten smörgås/frukt är det bara bra, dagarna är långa nu.

Trevlig helg, hälsningar Caroline