Hej!

 

Då var första hela skolveckan avklarad och barnen börjar bli lite mer varma i kläderna. Vi har haft en bra vecka trots omständigheterna med byggnationen.

Svenska: Vi har börjat arbeta med återberättande texter och vad som symboliserar en återberättande text. Eleverna har även fått skriva ett brev till mig där de fick berätta om sig själva. Utöver detta har eleverna även fått göra egna ”målböcker” där de skrivit ner vad de skulle vilja bli bättre på under 4:an.

Matematik: Vi arbetar nu med taluppfattning och de olika positionerna olika siffror har i ett tal.

No: Vi har introducerat vad allting är uppbyggt av runt omkring oss, dvs atomer.

 

Vi kommer att fortsätta med dessa teman ett tag framöver i de olika ämnena. Barnen har inte fått några läxor denna vecka, men när läxorna kommer igång kommer jag att meddela er det i veckobreven. Har ni funderingar eller frågor angående ämnena SO eller ENG så är det bäst att ni mejlar Per (so) eller Ali (eng) som ansvarar för de ämnena.

Utöver detta har eleverna även fått bestämma vilka regler som gäller i klassrummet (hur de vill ha det osv) och även fått göra illustrationer till dessa regler. Bilderna blev otroligt fina!

Jag kommer även att meddela när kunskapsverkstan börjar. Kunskapsverkstan är läxhjälp där en lärare alltid finns tillgänglig. Denna lektion är frivillig, men är väldigt bra att vara på för att öva inför prov, läsa på läxor osv. Man kan plugga vilket ämne som helst på kunskapsverkstan och man väljer själv hur länge man vill vara där. Det är på måndagseftermiddagar framöver i 4B.s klassrum.

Eleverna kommer få ett informationsbrev utdelat imorgon (fredag) som är från RUN. Nästa vecka kommer även de som ansvarar för RUN komma på besök till klassen och berätta mer ingående vad RUN är. V.36 börjar RUN.

 

Ha en skön helg, hälsningar Caroline