Hej!

Svenska: Eleverna har fått arbeta med läsförståelse, grammatikövningar samt ordförståelse. Har man inte lämnat in läsboken (Midnattsstjärnan) behöver man göra det så fort som möjligt så jag kan skicka tillbaka böckerna.

Matematik: Vi har avslutat kapitel 7 om addition och subtraktion. Eleverna fick göra en oförberedd diagnos (inget man skulle träna inför) och hela klassen visade goda resultat, vilket visar att de förstått innehållet. Vi har bara en matematiklektion kvar innan sommarlovet nu pga av lovdagar mm.

No: Vi har diskuterat hur blommor och växter förökar sig, samt hur frön från olika bär och frukter kan spridas vidare. Utöver detta har vi diskuterat vilka fördelarna är med att handla närodlat och ekologiskt i så stor utsträckning som möjligt.

Övrigt: Nästa vecka är eleverna lediga på måndag och tisdag pga av nationaldag + klämdag.

 

  • Fredag den 9/6 är det friluftsdag, det är en schemabrytande dag och eleverna går mellan 8.00 till ca 13.20. Vi kommer att vara utomhus så kläder efter väder gäller. Skolan kommer att bjuda på lunch i form av dricka samt grillad korv. Vill man ha med sig någon extra macka, frukt är det helt okej.
  • Måndag 12/6 samt tisdag den 13/6 är det klassens dagar. Då går eleverna mellan 8.00 till ca 13.20, det är schemabrytande dagar. Aktiviteter är inte helt bokat än då vi väntar på en närmare väderprognos 🙂
  • Tisdag den 13/6 är det samling 16.00 i klassrummet för en gemensam avslutning innan vi går ut och tittar på uppträdanden kl 16.50 som sker på skolgården.

Ha en trevlig helg, hälsningar Caroline