Hej!

Svenska: Denna vecka har vi fortsatt arbeta med reklam. Vi har diskuterat hur reklam är uppbyggd, hur text/bilder ser ut beroende på vem som är mottagare. Barnen har fått repetera ordklasser/grammatik som vi har gått igenom under terminen på ett datorquiz som jag gjort. Läsläxan ska lämnas in på måndag den 8/5.

Matematik: Nu ska alla vara klara med kapitel 6, nästa vecka börjar vi med addition och subtraktion. Barnen har ingen matteläxa denna vecka, utan läxan var att man skulle göra klart kapitlet.

No: Vi har läst om blommans olika delar och hur blommor förökar sig. Barnen har även fått göra en egen ”blomfolder” med text + bild.

Övrigt: Vi har fått en ny kollega/lärare i veckan, Carina. Carina kommer vara klassföreståndare i 4B men kommer ha engelska i 4C istället för Siva.

Nästa tisdag den 9/5 kommer vi åka till Scandinavium och se på föreställningen ”Trollkarlen från Oz” av Glada Huddik gänget. Vi kommer äta mat i bamba, men åker efter det. Föreställningen är mellan 13.00 till ca 15.30-16.00. Vi åker sedan buss tillbaka till Kärra. Vill man ha med liten smörgås/frukt till mellanmål är det okej.

Ha en skön helg, hälsningar Caroline