Hej!

Svenska: Vi har arbetat med FN.s barnkonvention. Även detta är en del i Glada Huddik projektet. Utöver detta har vi även arbetat med reklamtexter. Svenskaläxan ska lämnas in tisdag den 2 maj.

Matematik: Vi har fortsatt arbeta med klockan. Nästa onsdag den 3/5 efter matematiklektionen ska man vara klar med kapitlet, till uppgift 62. (Vi har 2 matematiklektioner nästa vecka). Veckan därefter kommer vi påbörja ett nytt kapitel. Ma-läxan ska in senast tisdag den 2 maj. Nästa vecka får eleverna ingen matteläxa.

No: Det har försvunnit en del no denna vecka pga av utflykt. Men vi har fortsatt att forska/läsa om växter och deras livscykel. I början av veckan la vi in solrosfrön i ett slutet foliefodral för att se vad som händer. Efter några dagar hade fröna börjat få rötter. (Det är så växternas livscykel börjar) Bild på detta finns under ”ämnes fliken”, välj NO. Det är många som fortfarande inte har gjort experimentet med blomman, så försök göra den så fort som möjligt 🙂 Går ni in på Classroom tillsammans med ditt barn kan du se några av resultaten.

Bild: Fredag den 5/5 har eleverna prov i bild.

Övrigt: När vi var på Universeum igår skötte sig eleverna utmärkt! Så kul att kunna åka iväg och att allt flyter på utan problem. Vi alla hade en rolig dag tillsammans 🙂

 

  • Imorgon (fredag) är det valborgsmaskerad. Pris till bästa utklädnad. Barnen går i skolan mellan 8.00-13.20 och det är en schemabrytande dag. (Dvs barnen följer inte sitt vanliga schema) Jag är på utbildning denna dag, och är ej på skolan.
  • På måndag är barnen lediga pga av röd dag, 1 maj.
  • Här är ett meddelande/erbjudande från Glada Huddik Projektet:

”Hoppas att allt är bra och att ni njuter av att det snart är det sommar.
Projektet ”Barn föds inte med fördomar” går som tåget och vi är superglada över allas engagemang. Vi är övertygade om att detta gör skillnad!
Här kommer ett förmånligt biljetterbjudande till elevernas anhöriga att se kvällsföreställningen av Trollkarlen från Oz med 100 kronor i rabatt per biljett”

Boka på denna länk

http://www.ticnet.se/event/Titel/sc70508?CL_ORIGIN=Web8

(Vi kommer alltså själva att se denna föreställning med eleverna, men de vet eleverna inte om ännu. Men vi kommer inte att se den på kvällen utan på eftermiddagen tisdag den 9/5)

 Ha en skön långhelg, hälsningar Caroline