Hej!

Svenska: Denna vecka har vi arbetat med att skriva egna texter om: ”Om jag fick bestämma för en dag”, som ingår i Glada Huddik projektet. Utöver detta har barnen fått göra egna påsklovsmindmaps med bilder och text. Läsläxan ska lämnas in på måndag den 24/4. Info finns på classroom.

No: Vi har bara haft en No lektion denna vecka pga av ledigheten i måndags. Vi har fortsatt arbeta med växter och diskuterat mycket kring ämnet. Många har ännu inte gjort experimentläxan med blomman.

Matematik: Vi har fortsatt arbeta med kapitlet som handlar om tid. Man ska vara på minst uppgift 30 tills på måndag. Ma-läxan ska lämnas in på måndag den 24/4.

Övrigt: Nästa vecka åker vi till Universeum på onsdag, den 26/4. Vi börjar som vanligt kl. 8.00 i klassrummet och har en lektion på morgonen innan vi åker. Barnen behöver ha med sig matsäck, samt en liten fika om man vill. Man får ha med sig läsk/saft på max 50 cl. Vi kommer avsluta ca 13.00 på Universeum och åker sedan tillbaka till skolan, det är ingen återsamling i klassrummet efteråt, utan barnen slutar direkt. Om någon vill gå av bussen tidigare (ex Backaplan) behövs skriftlig info från er vårdnadshavare att det är okej. Ingen dator behövs denna dag!

Fredag den 28/4 är det valborgsmaskerad på skolan. Dagen är schemabrytande och barnen går från 8.00-13.20. Det kommer bl a vara tipspromenad under dagen. Eleverna med bästa utklädnad vinner pris. Jag kommer vara borta på utbildning denna dag.

Ha en skön helg, hälsningar Caroline