Hej!

Svenska: Vi har avslutat arbetet med sagotexter och kommer nu framöver att arbeta med argumenterande texter. Eleverna har även fått arbeta med värderingsfrågor/övningar i smågrupper vilket dom uppskattade och ville göra fler gånger. Nya läsläxan delas ut måndag den 3/4 och svaren på frågorna ska lämnas in senast tisdag den 18/4 då vi har ett påsklov där emellan 🙂

Matematik: Vi har avslutat arbetet med tabeller och diagram. Eleverna har gjort fantastiskt fina collage med svaren från sina undersökningar. Nästa vecka börjar vi med ett nytt kapitel, och då kommer även barnen få 4B-boken. De kommer få en ny ma-läxa utdelad på måndag 3/4 och även den läxan ska lämnas in senast tisdag den 18/4.

No: Vi har fortsatt arbeta med växter och även sett en kort film om växternas livscykel. Vi har diskuterat biologisk mångfald, samt skillnad på vad som är levande och icke levande föremål.

Övrigt: Vi var på klätterlabbet igår (onsdag) och eleverna fick pröva på att klättra. De var GRYMMA! Förutom att eleverna var duktiga på att klättra så var de fantastiskt duktiga på att lyssna på oss lärare under hela dagen/utflykten, på bussresorna, under aktiviteten och även under hemfärden. Riktigt roligt att se, och då kan man även göra fler utflykter med klassen när man ser att det fungerar.

Nästa onsdag är det ingen RUN, då är det vanlig lektion i klassrummet istället.

Under fliken ”idrott” finns bilder från vår klättring och under ”matematik” finns bilder på barnens undersökningar (stapeldiagram) Ps. Trycker ni på en bild blir den i större format, då är det lättare att se detaljer 🙂 )

Imorgon (fredag) är jag på utbildning. Ibrahim som arbetar som resurs i vårt arbetslag kommer ta min lektion i klassen då.

Ha en skön helg, hälsningar Caroline