Hej!

Svenska: Vi har arbetat med sagotexter. Eleverna har även fått repetera adjektiv. Vi har också påbörjat ett projekt som heter ”Barn föds inte med fördomar” som Glada Huddik står för. Projektet påbörjades igår med filmen Hur många lingon finns det i världen, som vi även diskuterade efteråt. Vi är klara med läsboken, eleverna kommer att få en ny läsbok v. 14.

No: Vi har fortsatt arbeta med biologi, om växter och djur.

Matematik: Eleverna har fått göra egna undersökningar för att slutningen kunna göra egna stapeldiagram i smågrupper. De fick fråga människor på skolan en fråga för att kunna få in ett resultat att bygga sitt diagram på. En rolig uppgift som många i klassen uppskattade. Matematikläxan ska lämnas in på måndag den 27/3.

Övrigt: Nästa onsdag den 29/3 åker vi på RUN-utflykt. Vi ska då testa på klättring. Man behöver ha med sig träningskläder, helst långbyxor. Sele och klätterskor får barnen låna på plats. Vi kommer att ta en buss kl: 8.15 från skolan så det är viktigt att man är i skolan SENAST kl 8.00. Kommer man för sent får man ha vanliga lektioner med de andra 4.orna. Vi äter som vanligt i bamba denna dag, men ta gärna med en liten macka/frukt om man behöver.

Jag är på utbildning fredag den 31/3. Jag har bara en lektion med 4C den dagen, och det är redan fixat med vikarie.

Siva är sjukskriven för tillfället. Vi har fått in Nor som kommer ta Sivas lektioner framöver.

Ha en skön helg, hälsningar Caroline